Satama Areenan läntinen sisäänkäynti sinisessä juhlavalaistuksessa

Saapuminen

Satama Areena sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kotkan Kantasatamassa, osoitteessa Tornatorintie 102, 48100 Kotka.

Kaakkois-Suomen kartta

Etäisyyksiä

Helsinki-Kotka 130 km (1 t)

Kouvola-Kotka 57 km (50 min)

Lappeenranta-Kotka 110 km (1,5 t)

Lahti-Kotka 125 km (1,5 t)

Tampere-Kotka 270 km (3 t)

Jyväskylä-Kotka 245 km (3 t)

Näin saavut Satama Areenalle

Satama Areenalle on helppo tulla! Kartasta näet tärkeimmät asemat, pysäkit ja kaupunkipyöräasemat. Lue myös tarkemmat saapumisohjeet alta:

Polkupyörällä

Meille on helppo saapua polkupyörällä, joko omalla tai käytössä olevilla kaupunkipyörillä. Pyöräparkit sijaitsevat eteläisellä ja läntisellä pääovella ja kaupunkipyörien asema on Satama Areenan ja Merikeskus Vellamon välissä Tornatorintien laidalla.

Kotkansaaren pyöräilyreitit: Google Maps

Kaupunkipyörät: Kotka – Kaupunkipyörät

Kotkan kaupunkipyöräjärjestelmä on osa Donkey Republic -kaupunkipyörien verkostoa, joka toimii laajasti Euroopassa. Suomessakin voi samalla sovelluksella käyttää pyöriä myös esim. Kouvolassa, Haminassa, Lappeenrannassa, Imatralla ja Porvoossa.

Henkilöautolla

Satama Areena sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä valtatie 7 / E18 -tiestä, ja saapuminen autolla on sujuvaa useista suunnista saavuttaessa.

Satama Areenan läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa, mutta Kantasataman alueella on useita laajoja pysäköintialueita. 

Merikeskus Vellamon pysäköintialue on varattu lähtökohtaisesti merikeskuksen vieraille ja toivomme Satama Areenan vieraiden käyttävän Kantasataman P2 ja P3 pysäköintialueita.

Kantasataman pysäköintialueiden lisäksi suosittelemme muutaman minuutin kävelyn eli noin 500 metrin päässä sijaitsevaa Kotkan Toriparkkia, jossa auto on suojassa paahteelta, sateelta, lumelta ja tuiskulta. Kotkan Toriparkista on opastettu kävelyreitti suoraan Satama Areenan eteläiselle sisäänkäynnille.

Satama Areenan edustalla on liikuntaesteisten pysäköintimahdollisuus sekä jättöpaikka saattoliikenteelle.

Satama Areenan huoltopihalla pysäköinti ilman lupaa on kielletty. Huoltopiha on varattu vain talon henkilöstön ja tapahtumanjärjestäjien käyttöön.

Taksilla

Satama Areenan läntiselle sisäänkäynnille pääsee sujuvasti taksilla. Sisäänkäynnin edustalla on väliaikainen taksitolppa, joka on käytössä tapahtumien aikana.

Vieraidemme kuljetuskumppaniksi suosittelemme Kymenlaakson Taksia.

Bussilla

Satama Areenan vieressä Norskankadulla on lähin paikallisliikenteen bussipysäkki. Myös Kotkan torin paikallisliikenteen pysäkeille kävelee muutamassa minuutissa.

Kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät Katariinantorin linja-autoasemalla, josta on noin 1,5 kilometrin kävelymatka Satama Areenalle kauniin Kotkan keskustan halki.

Tilausajobusseille Kantasatamassa on paikoitusta Merikeskus Vellamon vieressä sekä Norskankadun varrella. Tilausajoryhmien pudotuspaikka sijaitsee aivan läntisen sisäänkäynnin vieressä, Tornatorintien puolella.

Junalla

Kotkan Sataman seisake sijaitsee noin 350 metrin päässä Satama Areenalta. Seisakkeelle on läntiseltä sisäänkäynniltä hyvä näkyvyys ja esteetön reitti. VR kuljettaa vieraita Kantasatamaan kaikkialta Suomesta. Tarkistathan aikataulut ja reitit osoitteesta www.vr.fi.

Veneellä

Merikeskus Vellamolla on oma vieraslaituri, jota myös Satama Areenan vieraat voivat käyttää ja johon voi kiinnittyä vierailun ajaksi. Laituri löytyy Merikeskus Vellamon pohjoispuolelta, noin 100 metrin päässä sisäänäynniltä (60˚28,4’N/26˚56,7’E). Vieraslaiturissa on kahdeksan aisakiinnityspaikkaa ja 30 metriä kylkikiinnitykseen. Laituria ei ole tarkoitettu yöpymiseen, joten siellä ei ole sähkö-, vesi-, septitankin tyhjennys- ja jätehuoltopalveluita.

Kotkan Sapokassa on vierasveneilijöille palvelusatama (60°27,5’N/26°57,1’E), josta löytyvät polttoainemyynti, septityhjennys, vesipiste sekä ravintolapalvelut, suihkut ja pyykinpesumahdollisuus.

Satama Areenan läheisyydessä on myös vesibussilaituri tilausliikenteelle, joten vierailuun on helppo yhdistää myös esimerkiksi risteily Kotkansaaren ympäri tai Itäisen Suomenlahden kansallispuiston vesille.

Lentäen

Merikeskus Vellamon vierellä, Satama Areenan kyljessä on laskeutumisalue helikoptereille.

Satama Areenaa lähin lentoasema on Helsinki-Vantaan lentoasema (130 km). Lentoasemalta on Kotkaan toimivat kulkuyhteydet raiteita ja moottoritietä pitkin.

Pysäköintialueet