Xamkin uudelle kampukselle ja tapahtumakeskukselle rakennusluvat

 Xamkin uudelle kampukselle ja tapahtumakeskukselle rakennusluvat

Kotkan ympäristölautakunta myönsi kokouksessaan 19.11.2020 rakennusluvat tapahtumakeskukselle ja Xamkin uudelle kampusrakennukselle, jotka rakentuvat Kotkansaarelle Kantasatamaan. Tapahtumakeskuksen rakennuslupa myönnettiin Backstaff Oy:lle, joka vastaa tapahtumakeskuksen rakennuttamisesta. Tapahtumakeskusta on viety eteenpäin yhdessä arkkitehtitoimisto ALA Oy:n kanssa ja elokuussa työryhmä vahvistui Ramboll CM Oy:n rakennuttajakonsulttitiimillä.

”Usean vuoden suunnitelmallisen ja hyvän yhteistyön tulokset Kantasataman kehittämisessä alkavat konkretisoitua. Kotkan kaupungin kannalta on erinomaisen hieno asia, että ammattikorkeakoulun uusi kampus sijoittuu Kantasatamaan yhdessä Kotkan tapahtumakeskuksen kanssa. Kotkan houkuttelevuus opiskelupaikkana tulee kasvamaan ja alueelle syntyy uusi elinkeinoalue tapahtumaliiketoimintaan. Näin hyvän yhteistyön tuloksena rakentuva kokonaisuus tulee kasvattamaan Kotkan elinvoimaa ja pitovoimaa”, Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Elomaa toteaa tyytyväisenä.

”Rakennusluvan saanti tarkoittaa hankkeen konkretisoitumista ja tulemme pysymään suunnitellussa aikataulussa. Backstaffilla on parhaillaan kilpailutus käynnissä tapahtumakeskuksen päätoteuttajasta ja alkuvuodesta 2021 tiedämme, kuka vastaa tapahtumakeskuksen rakentamisesta. Tapahtumakeskuksen rakentaminen alkaa jo alkukeväästä 2021 ja rakennus valmistuu keväällä 2023. Ensimmäisiä tapahtumia on mahdollista järjestää viimeistään kesällä 2023”, Backstaff Oy:n projektipäällikkö Aleksi Sallinen kertoo.

Kotkan tapahtumakeskuksen tavoitteena on olla vetovoimainen kokousten, konferenssien, konserttien, kulttuuri- ja liikuntatapahtumien sekä yritystilaisuuksien pitopaikka. Kotkan tapahtumakeskuksessa ollaan erityisen iloisia projektin etenemisestä. ”On hienoa, että tapahtumakeskuksen rakennuslupa on nyt saatu ja projekti etenee konkreettisesti rakennustöiden aloittamista kohti. Operatiivisen toiminnan käynnistämistä valmistellaan jo monin eri toimenpitein ja tavoitteena on päästä aloittamaan myyntityö vuoden 2021 aikana lopullisen rakennusaikataulun varmistuttua”, tapahtumakeskuksen toimitusjohtaja Minna Nyman toteaa.