Satama Areena

Satama Areena – mahdollisuuksien ja kohtaamisten areena.

Satama Areena on Kotkan Kantasatamaan elokuussa 2023 avautuva tapahtumakeskus. Legendaarinen Kotkan Kantasatama on aina ollut ihmisten ja maailmojen kohtaamispaikka, ja modernin Satama Areenan myötä yhteenkuuluvuus ja tarinat jatkuvat. Yhdessä Merikeskus Vellamon ja viereiselle tontille nousevan XAMK:in kampuksen kanssa muodostuu sykähdyttävä tapahtumien, oppimisen, luovuuden ja elämysten kokonaisuus.

Tapahtumaliiketoiminnasta Satama Areenalla vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy, joka on osa Kotkan kaupunkikonsernia. Tapahtumakeskuksen on rakennuttanut Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n tytäryhtiö Backstaff Oy, ja urakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy. Satama Areenan ravintolapalveluista vastaa Compass Group ja tekniikkapalveluista Rajupaja.

Ainutlaatuinen arkkitehtuuri

Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisen Satama Areenan suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ALA Oy. Rakennus koostuu valtavasta puisesta salista, josta ripustetaan suuri roikkuva katto aulan ylle. Katto laskeutuu pohjoisreunaltaan lähelle maanpintaa ja antaa kävijälle mahdollisuuden lähes koskettaa rehtiä puupintaa. Kaunis aula kutsuu sisään lämpimään suojaten sataman kylmiltä tuulilta.

Tutustumiskierros Satama Areenalla

Kuinka monta kilometriä puuta Satama Areenan riippuvassa puukatossa onkaan? Satama Areenan avauduttua elokuussa 2023 ainutlaatuiseen tapahtumakeskukseen pääsee tutustumaan oppaan johdolla. Ennen varauskalenterin avautumista Satama Areenaan voi tutustua virtuaalisesti. Video pohjautuu XAMKin opiskelijoiden tekemään virtuaaliesittelyyn Satama Areenasta.

Henkilö katsoo ylöspäin kohti seinää ja kattoa
Kuvituskuva riippuvasta taideteoksesta

Otsikko

Koe Satama Areenan ainutlaatuinen arkkitehtuuri oppaan johdolla. Koe Satama Areenan ainutlaatuinen arkkitehtuuri oppaan johdolla. Koe Satama Areenan ainutlaatuinen arkkitehtuuri oppaan johdolla. Koe Satama Areenan ainutlaatuinen arkkitehtuuri oppaan johdolla. Koe Satama Areenan ainutlaatuinen arkkitehtuuri oppaan johdolla. Koe Satama Areenan ainutlaatuinen arkkitehtuuri oppaan johdolla.

Vastuullisuus

Satama Areenan ydintehtävänä on tukea tapahtuma- ja matkailuelinkeinon kasvua Kotkan seudulla ja lisätä kaupungin houkuttelevuutta, elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Satama Areena on osa Kotkan kestävää kehitystä ja se luo monipuolista elämää paikallisesti, kaupunkilaiset ja ympäristö huomioiden. Kestävä kehitys, sosiaalinen vastuullisuus ja kunnianhimoiset ympäristötavoitteet ovat luontainen ja oma-aloitteinen osa Satama Areenan toimintaa.

Satama Areenan hallinto

Tapahtumaliiketoiminnasta Satama Areenalla vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy, joka on osa Kotkan kaupunkikonsernia. Tapahtumakeskuksen on rakennuttanut Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n tytäryhtiö Backstaff Oy, ja urakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy. Satama Areenan ravintolapalveluista vastaa Compass Group ja tekniikkapalveluista Rajupaja.

Satama Areenan vaiheet

2023
Helmikuu
Alle puoli vuotta avajaisiin

Satama Areenan avajaisiin on aikaa alle puoli vuotta, ja rakennustyöt ovat edenneet vauhdilla: saleissa on käynnissä viimeisiä työvaiheita, kuten seinäverhoukset ja jakoseinien asennukset, ja koko rakennukseen on saatu sähköt päälle.

2023
Helmikuu
Tuotantopäällikkö aloittaa

Siiri McDonagh aloittaa Satama Areenan tuotantopäällikkönä
15. helmikuuta 2023.

2023
Tammikuu
Nettisivut uudistuvat

Satama Areenan uudistetut nettisivut on julkaistu 9. tammikuuta 2023. Uudet nettisivut palvelevat niin tapahtuman järjestäjiä kuin tapahtumakävijöitä.

2022
Joulukuu
Myyntipäällikkö Satama Areenalle

Marjukka Relander aloittaa Satama Areenan myyntipäällikkönä
1. joulukuuta 2022.

2022
Joulukuu
Työmaalla edetään vauhdilla

Muun muassa hissit ja saniteettitilojen kalusteet ovat paikoillaan.

2022
Lokakuu
Toinen työntekijä aloittaa

Cia Niukkanen aloittaa Satama Areenan markkinointikoordinaattorina.

2022
Syyskuu
Satama Areena harjakorkeudessaan

Pohjoismaiden suurin ripustettu puurakenne on harjakorkeudessaan.

2022
Huhtikuu
Julkisivutyöt käynnissä
2022
Tammikuu
Puurungon asennustyöt käynnistyvät

Teräsrungon asennustyöt käynnistyivät joulukuussa 2021, ja runko on nyt pääosin pystyssä, eli rakennuksen äärimitat alkavat hahmottua.

2021
Joulukuu
Peruskiven muuraus

Satama Areenan peruskivi muurataan.

2021
Lokakuu
Markkinointi alkaa

Satama Areenaa päästään markkinoimaan ensimmäistä kertaa tapahtumissa.

2021
Heinäkuu
Rakennustyöt käynnistyvät

Satama Areenan rakentaminen alkaa maanpuhdistustöiden jälkeen.

2021
Kesäkuu
Satama Areenan palvelukumppanit valitaan

Satama Areenan palvelukumppanien kilpailutusten tuloksena Compass Group Finland Oy on valittu ravintolakumppaniksi ja Rajupaja Oy tekniikka- ja kalustekumppaniksi.

2021
Maaliskuu
Urakoitsijaksi SRV Rakennus Oy

SRV Rakennus Oy valitaan Satama Areenan urakoisijaksi.

2020
Marraskuu
Satama Areena

Tapahtumakeskus saa nimekseen Satama Areena. Nimi valitaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kesken järjestetyn nimikilpailun ehdotuksista.

2020
Marraskuu
Rakennuslupa

Kotkan Satama Areenalle myönnetään rakennuslupa.

2020
Syyskuu
Ensimmäinen työntekijä aloittaa

Minna Nyman aloittaa Kotkan tapahtumakeskus Oy:n toimitusjohtajana.

2020
Huhtikuu
Operaattoriyhtiö tapahtumakeskukselle

Kaupunginvaltuusto päättää kokouksessaan myynti- ja markkinointiyhtiön perustamisesta tapahtumakeskukselle.

2019
Kesäkuu
Rakennuttajaksi Backstaff Oy

Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy perustaa tytäryhtiön Backstaff Oy tapahtumakeskuksen rakennuttamista varten.

2017
Lokakuu
Tapahtumakeskus Kantasatamaan

Kaupunginvaltuusto päättää kokouksessaan tapahtumakeskuksen rakentamisesta Kantasatamaan.

Seuraa Satama Areenan rakentumista

Pyydä tarjous

Tapahtuman järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä täytä tarjouspyyntölomake tai ole yhteydessä myyntipalveluumme! Kaikki yhteystietomme löydät yhteystiedot-sivulta.

Video Test