Meripäivä Areena

Meripäivä Areena on Kotkan Meripäivien aikaan järjestettävä konserttikokonaisuus, jonka tuottajana toimii Satama Areena! Meripäivä Areena järjestetään Kotkan Kauppatorilla torstaista lauantaihin 27.7.-29.7.2023. Esiintymässä mm. Olavi Uusivirta, Arppa, Mariska ja Elastinen.
27.7.2023
-29.7.2023
Kotkan Kauppatori

Kotkan Meripäivien aikaan järjestettävien konserttien järjestäjänä kesällä 2023 toimii Satama Areena. Kyseessä on elokuussa Kotkan Kantasatamaan avautuvan Satama Areenan ensimmäinen itse tuottama tapahtuma. Kauppatorilla torstaista lauantaihin 27.7.–29.7. järjestettävä konserttikokonaisuus kulkee nimellä Meripäivä Areena. Konserttien esiintyjät julkaistaan myöhemmin.

– On mahtavaa, että Satama Areena pääsee osaksi Kotkan tärkeintä tapahtumaa. Pääsemme luomaan sekä kaupunkilaisille että matkailijoille elämyksiä ja toki myös osaltamme kehittämään tapahtumaa, iloitsee Satama Areenan toimitusjohtaja Minna Nyman.

Areenan lava ei ole tyhjillään keskiviikkonakaan vaan silloin lavalla pidetään perinteiset Meripäivien avajaiset sekä osallistuvan budjetoinnin kautta järjestettävä nuorten meripäiväkonsertti. Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen pitää tärkeänä sitä, että Meripäivä Areenasta vastaa nyt paikallinen toimija.

– Meripäivät on seudulle todella merkittävä tapahtuma, joka tuo vuosittain Kotkaan tuhansia kävijöitä ympäri Suomea. Paikallisuuden esiin tuominen on meille tärkeää ja siksi olemme hyvillämme siitä, että meillä on nyt myös konserttijärjestäjänä paikallinen toimija, toteaa Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Meripäivät järjestetään viime vuoden tapaan Kotkan keskustassa keskiviikosta lauantaihin 26.7.–29.7. Tapahtuma-alue on pääpiirteittäin sama kuin kesällä 2022. Ruotsinsalmenkatu toimii jälleen niin sanottuna meripäiväkatuna, kesäravintolat sijoittuvat Lehmuskujalle, Kotka-lava kaupunginteatterin pihalle ja Tivoli Seiterä Sapokkaan. Lasten Meripäiviä vietetään Yhteisötalo Messillä. Avajaisparaati kulkee niin ikään viime vuoden reittiä eli Kymenlaaksonkatua pitkin päättyen Papinkadun ja Itäkadun risteykseen. Avajaiset järjestetään Meripäivä Areenan lavalla totutusti heti paraatin jälkeen.

– Kokemukset viime kesältä olivat hyvät ja myös kävijöiltä tuli positiivista palautetta tapahtuma-alueesta. Oli siis luonteva jatkaa samalla paikalla varsinkin, kun kantasatama on edelleen poissa käytöstä, kertoo Tiina Salonen.

Meripäivien jälkeen toteutetussa kävijätutkimuksessa yli 70 prosenttia vastaajista oli tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen tapahtuma-alueeseen. Tutkimuksen mukaan kokonaistyytyväisyys tapahtumaan kasvoi hieman vuodesta 2019 lähelle 80 prosenttia ja erityisesti tapahtuman tunnelma sai jälleen kiitosta. Kotkan kaupunki teettää Meripäivistä alkuvuoden aikana laajamittaisen selvityksen, jonka tarkoituksena on kartoittaa sitä, mihin suuntaan tapahtumaa jatkossa kehitetään. Tuloksista tiedotetaan vuoden 2023 aikana.

Kotkan Meripäivät 26.7.–29.7.2023
Meripäivä Areena 27.7.–29.7.2023
Meripäivien avajaiset ja nuorten konsertti Meripäivä Areenalla ke 26.7.

Satama Areena logo terrakotta

Satama Areena

Lisätietoja tapahtumasta saat suoraan järjestäjältä.

Osta liput tapahtumaan

Etsitkö jotain muuta? Tsekkaa myös nämä!

Satama Areenan kartat

Satama Areena sijaitsee merellisessä Kotkassa. Meille saavut helposti niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Helsingistä matka moottoritietä pitkin vie noin 1,5 tuntia – perille pääset myös junalla, linja-autolla tai veneellä.

Heräsikö kysymyksiä?

Kysy rohkeasti, autamme mielellämme! Saat meihin yhteyden puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen.