Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kotkassa 8.-10. syyskuuta – verkkosivut ja ohjelma julkaistu

Kotiseutupäivien teemana on Kotkan kaupunkistrategian arvoista kumpuava ”Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella”.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään 8.–10. syyskuuta 2023 Kotkassa. Kotiseutupäivien teemana on Kotkan kaupunkistrategian arvoista kumpuava ”Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella”.

Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara sanoo, että teema tulee tapahtuman aikana näkymään monin tavoin.
”Reiluus nousee jo tavasta tehdä kaikille avointa tapahtumaa, kehittäen edelleen meille tärkeitä ympäristö- ja ekologisuusteemoja. Kotiseuturakkaus on Kotkassa erityisen vahvaa, eikä rohkeutta uusiin avauksiin täältä puutu; uusimpana osoituksena juuri sopivasti tapahtumaan valmistuva Kotkan uusi Satama Areena”, Purovaara kertoo.

Edellisen kerran Kymenlaaksossa on järjestetty Valtakunnalliset kotiseutupäivät vuonna 1984.
”Taukoa tulee siis lähes 40 vuotta, joten on korkea aika saada tämä hieno tapahtuma seudullemme”, huomauttaa Kotkan kotiseutupäivien pääsihteeri, kaupungin viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Nina Rauhala.

Kotkan Kotiseutupäivien tapahtumat levittyvät ympäri kaupunkia, mutta pääosa viikonlopun tapahtumista keskittyy Satama Areenalle ja Merikeskus Vellamoon. Esimakua kotiseutupäivien ohjelmasta saa tapahtuman verkkosivuilta, jotka on nyt avattu osoitteessa https://www.kotka.fi/valtakunnalliset-kotiseutupaivat/.

Kotiseututoiminnan päätapahtuma

Jokakesäiset Valtakunnalliset kotiseutupäivät on kotiseututoiminnan vuoden päätapahtuma. Päivien aikana kotiseutuasioiden parissa työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset keskustelevat, verkostoituvat ja juhlivat kotiseututyön saavutuksia. Kotiseutupäiville kokoontuvat kotiseututyötä esimerkiksi kunnissa, kotiseutuyhdistyksissä, maakuntaliitoissa ja muissa järjestöissä tekevät henkilöt.

Suomen Kotiseutuliitto perustettiin toukokuussa 1949 ensimmäisillä Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tammelassa, ja päiviä on järjestetty siitä lähtien joka vuosi.

Kotkan Valtakunnallisten kotiseutupäivien päivittyvän ohjelman löydät osoitteesta

https://www.kotka.fi/valtakunnalliset-kotiseutupaivat/ohjelma/

Yhteystiedot

Nina Rauhala
Kotkan kotiseutupäivien pääsihteeri
040 585 0254
nina.rauhala@kotka.fi

Kari Makkonen
Kotkan kotiseutupäivien viestintä ja markkinointi
0400 755 535
kari.makkonen@kotka.fi

Jaa somessa